Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Upozorenje o mogućnosti i prevencija zloupotrebe

Kao lider međunarodne dostave, brend DHL-a je poznat širom sveta. DHL ozbiljno shvata zaštitu svojih klijenata i njihovih poverljivih podataka. Podstičemo vas da budete svesni mogućnosti da maliciozne osobe mogu lažno da koriste brend DHL-a.

Neovlašćena upotreba DHL brenda

Registrovani su pokušaji da se prevare kupci na internetu neovlašćenom upotrebom DHL-ovog imena i brenda putem elektronske komunikacije i grafičkih prikaza koji na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslao DHL.

U najvećem broju slučaja se te komunikacije tiču prodaje robe preko interneta gde se nekad traži naplata pre dostave robe.

Želimo da vas obavestimo da DHL ne traži naplatu na ovaj način. DHL samo prima plaćanje za svoje zvanične troškove isporuke.

Ova napomena o bezbednosti ne utiče na obavezu primaoca da plati isporuku, carinu, PDV ili slične takse, kada ove troškove treba platiti prilikom isporuke.

DHL ne prihvata odgovornost za bilo kakve naplate ili troškove nastale usled neovlašćenih aktivnosti.

Želimo da vas obavestimo da ako ste dobili email da DHL pokušava da vam isporuči paket, koji od vas traži da otvorite priloženi dokument kako bi se isporuka obavila, taj email je lažan, paket ne postoji i priloženi dokument je verovatno virus.

Molimo vas da ne otvarate priloženi dokument. DHL nije poslao ni taj email ni dokument.

Ako niste sigurni da li je sajt koji koristi DHL-ov brend autentičan, molimo vas da uvek pristupate DHL sajtovima preko našeg globalnog sajta.

Molimo vas da prijavite prijem lažnih ili sumnjivih DHL email poruka DHL-ovom servisu za podršku klijenata.