Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Ekološka rešenja

Videos
false false

Program GoGreen

Close

Program GoGreen

Program GoGreen

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

Prekretnice u zaštiti klime

2001: Deutsche Post DHL Group uspostavlja korporativni ekološki tim, jer prepoznaje da su ekološka pitanja od sve većeg značaja.
2002: DHL u Švedskoj pokreće “Grøna Ton” (Zeleni Tovar), našu prvu ‘ekološku’ transportnu uslugu u cilju promovisanja obnovljivih goriva.
2005: DHL Parcel u Nemačkoj započinje “Grüne Paket” (“Zeleni paket”), svoju karbon-neutralnu uslugu isporuke paketa.
2006: Karbon-neutralne usluge su na raspolaganju klijentima DHL Express-a u nekoliko evropskih zemalja.
2007: U Nemačkoj karbon-neutralna usluga isporuke je na raspolaganju klijentima u maloprodaji i za poslovnu poštu.
2008: Pokretanjem GOGREEN programa, DPDHL postaje prvi davalac logističkih usluga koji se obavezuje da ispuni cilj da se do 2020. emisija ugljen-dioksida smanji za 30 posto.
2008: DHL Supply Chain uspostavlja prvo karbon-neutralno skladište u Ujedinjenom Kraljevstvu instalacijom pumpe za prikupljanje toplote zemljišta i novog električnog osvetljenja.
2009: Deutsche Post DHL Group isporučuje preko 700 miliona GOGREEN proizvoda, nadoknađujući 38.600 tona ugljen-dioksida u okviru programa za zaštitu klime.
2010: Broj godišnjih GOGREEN isporuka raste do 1,7 milijardi.
2010: GOGREEN usluga se stavlja na raspolaganje klijentima DHL Global Forwarding-a širom sveta.
2010: DHL Freight nudi izveštaje o emisiji ugljen-dioksida u nekim regionima. Klijenti mogu da nadoknade emisije na osnovu ovih izveštaja.
2011: DHL Global Forwarding, Freight uvodi Carbon Dashboard, onlajn program za izradu izveštaja koji pokazuju klijentima njihove emisije ugljen-dioksida.
2011: Sva isporuka paketa za privatna lica putem DHL Parcel u Nemačkoj je sada karbon-neutralna bez dodatne naplate.
2011: Da bi nabavila potvrde o nadoknadi emisija Deutsche Post DHL Group započinje svoj program za zaštitu klime u Lesotu.
2012: Karbon-neutralne usluge isporuke se sada nude klijentima DHL Express-a u oko 60 zemalja širom sveta.
2012: DHL Express uspostavlja uslugu izrade izveštaja koji prolaze kroz spoljašnju kontrolu. Klijenti sada mogu da prate emisije ugljen-dioksida svojih pošiljki.
Optimizirane transportne rute, alternativna vozila za transport i skladišta koja štede energiju: Ima puno načina da se smanji emisija CO2 koja šteti klimi i drugi loši uticaji na okolinu prilikom transporta i skladištenja roba.

Našu saradnju sa klijentima želimo da još više poboljšamo. U DHL-u to zovemo GOGREEN. Verujemo da zaštita okoline i poslovni uspeh ne samo da idu jedno uz drugo nego su i usko povezani.

GOGREEN proizvodi i usluge

Zahvaljujući našem znanju i globalnoj prisutnosti, našim klijentima možemo da pružimo širok spektar proizvoda i usluga zdravih za okolinu. Stavljajući im na uvid detaljne izveštaje o emisiji ugljen-dioksida, pokazujemo im kakvo je stanje u pogledu emisije stakleničkih gasova. Iako emisija CO2 ima najveći logistički uticaj na klimatske promene, takođe spominjemo i druge stakleničke plinove (GHG) metan i azotsuboksid. A u skladu sa međunarodno priznatim standardom koji obuhvata razne branše pod nazivom "Merenje i izveštavanje o životnom ciklusu proizvoda stakleničkih plinova" uzimamo u obzir i emisije plinova u budućnosti koje potiču od proizvodnje i transporta goriva i energije.
Kada je naša usluga Green OptimizationExternal Link / New Window* u pitanju, radimo sa klijentima kako bismo odredili područja koja treba poboljšati i načine kako da smanjimo emisiju stakleničkih plinova. Analiziramo celi logistički lanac naših klijenata i radimo sa njima kako bismo optimizirali trgovačke rute i načine transporta. Osim toga, predlažemo načine za poboljšanje njihovog opšteg doprinosa za zaštitu okoline.
A kako bismo smanjili uticaj neizbežnih emisija, nudimo usluge pod nazivom Climate NeutralExternal Link / New Window*. Učestvujući u dobrovoljnoj trgovini kvotama dobijamo kupone za emisiju ugljenika iz odbranih projekata smanjujući emisije na dobrobit lokalnih zajednica. Od januara 2014. ne smanjujemo samo CO2 nego i druge stakleničke plinove poput metana ili azotsuboksida prelazeći sa programom GOGREEN iz nultog balansa ispuštanja ugljenika u stadij bez negativnog uticaja na klimu. u we do not only offset CO2 but other greenhouse gases like methane or nitrous oxide as well, taking GOGREEN from carbon neutral to climate neutral. Oslanjajući se na novi GHG-protokol za proizvode takođe uzimamo u obzir i buduće emisije plinova iz proizvodnje i transporta goriva i energije.

* Obratite pažnju da se ove poveznice odnose na globalnu stranicu koja je samo na engleskom jeziku.